Lastige tijden voor Friese horecabedrijven, maar ook creatieve initiatieven

23 apr 2020 - 19:57

Tientallen horecabedrijven gaan deze maanden failliet, dat verwacht de horecabond Fryslân. Kroegen en restaurants moeten nog weken dichtblijven en dat is voor veel ondernemers niet meer vol te houden. Anderen proberen van alles om toch nog wat te verdienen.

Horeca-ondernemers zijn erg teleurgesteld in de boodschap deze week van premier Rutte. Tot 20 mei moeten ze dichtblijven en blijven de terrassen leeg. Bij de horecabond hebben tientallen ondernemers aangegeven dat het nu ophoudt.

Op de Nieuwestad in Leeuwarden zouden op een mooie dag als donderdag de terrassen vol zitten, maar dat mag nu niet. Sommige ondernemers zijn creatief geworden om toch nog wat geld te verdienen. Zo verkoopt restaurant Roast koffie en sapjes op straat. Daarbij moeten de veiligheidsmaatregelen wel gevolgd worden.

Ook café De Dikke van Dale heeft wat nieuws bedacht. Omdat je het bier niet binnen mag drinken, kan je een speciaal pakket bestellen en thuis laten bezorgen. Maar het is uiteindelijk wel te weinig om van te leven.

Luister naar een reportage van verslaggever Auke Zeldenrust

(advertinsje)
(advertinsje)