Leeuwarder (23) aangehouden na het bespugen en bijten van agent

In 23-jierrige Ljouwerter is tiisdei oanhâlden troch de plysje, nei't hy in agint yn de finger biten hie en om't hy in plysjeman yn it gesicht flibe hie.
Een 23-jarige Leeuwarder is dinsdag aangehouden door de politie, nadat hij een agent in zijn vinger had gebeten en omdat hij een politieman in het gezicht had gespuugd.
© Omrop Fryslân
De politie kwam af op een melding van een bedreiging aan de Wijbrand de Geeststraat in Leeuwarden. Agenten wilden de zaak tot bedaren brengen, en na een tijdje leek dat te lukken. De politie zou hierop weer verder, maar toen werd de verdachte heel boos.
De 23-jarige Leeuwarder ging daarbij volledig door het lint en bespuugde een agent. Bij de aanhouding zag hij de kans de andere agent in zijn vinger te bijten. Er was pepperspray nodig om de man onder controle te krijgen.

Spuugmasker

In de politieauto kreeg de man een spuugmasker op, om te voorkomen dat hij opnieuw in de richting van de politie zou spugen. Bij de verdachte is woensdag voor de zekerheid een coronatest afgenomen, om te zien of hij besmet is met het coronavirus.
De agent die bespuugd werd heeft aangifte gedaan van belediging en (poging tot) zware mishandeling. De agent die in zijn vinger is gebeten, heeft ook aangifte gedaan van mishandeling.