Thialf zegt huurcontract met UNIS Flyers op

22 apr 2020 - 14:10

Thialf zegt het huurcontract met de UNIS Flyers met ingang van 1 juli op. De ijshockeyclub van Heerenveen moet nu onderhandelen over een nieuw contract. Dat heeft alles te maken met de financiële situatie van Thialf. Het opzeggen van het contract komt volgens Flyers-voorzitter Henk Hoekstra niet als een verrassing, het gaat om een formele opzegging. Thialf heeft op dit moment de aflopende contracten met alle partijen voorlopig opgezegd.

Foto: Omrop Fryslân

"Beide partijen konden elk jaar opzeggen. Dat moet dan drie maanden voor het eind van het seizoen. Het betekent dat we nu weer om tafel moeten met de partijen en kijken of we weer tot een nieuwe overeenkomst kunnen komen."

Volgens Hoekstra kunnen de Flyers niet verhuizen naar Leeuwarden. "Wij zijn een club van Heerenveen. Wij kunnen er wel eens incidenteel trainen, maar de voetbalclub van Heerenveen gaat ook niet in het Cambuurstadion trainen."

Foto: UNIS Flyers

Dat zou misschien betekenen dat de huur flink omhoog gaat voor de Flyers. "De gesprekken moeten reëel zijn. Wij zijn één van de duursten in Nederland qua huur dat we betalen. En we moeten zorgen dat de sport zich kan ontwikkelen en gezond blijft. Die balans moet je vinden. Volgens mij waren de prijzen die we het afgelopen jaar hadden daar prima voor."

Investeringen

Thialf staat er financieel slecht voor. Het schaatsstadion heeft een tekort van bijna 700.000 euro en dat loopt het komende jaar verder op. De Flyers willen in het nieuwe contract graag nieuwe afspraken maken over de investeringen. "Wij hebben al aangegeven dat de baan niet helemaal safe was, bij de veiligheid van de ijshockeybaan stonden nog vraagtekens bij, er zaten gaten in de netten, bij de vloer zitten ook vraagtekens. Dat zijn ook onderdelen van het contract."

Henk Hoekstra, voorzitter van UNIS Flyers

(Advertentie)
(Advertentie)