Thialf krijgt 2,9 miljoen euro 'reddingskrediet' van provincie en gemeente

21 apr 2020 - 15:55

IJsstadion Thialf krijgt 2,9 miljoen euro aan financiële steun van de provincie Fryslân en de gemeente Heerenveen. Dit om de financiële problemen op te lossen. Door diverse structurele tegenvallers kampt Thialf over het lopende seizoen met een tekort van 1,1 miljoen euro. De bijdrage van de overheden is bedoeld om het herstelplan 'Slank en slim' door te voeren. "Als we niets doen, gaat Thialf failliet", aldus gedeputeerde Sander de Rouwe. Provinciale Staten moet nog groen licht geven voor de steun.

Iisstadion Thialf krijt 2,9 miljoen 'rêdingskredyt' fan provinsje en gemeente - Foto: Omrop Fryslân

Thialf neemt zelf ook 538.000 euro van het tekort voor zijn rekening. Dat doet het ijsstadion door te reorganiseren. "We gaan terug naar een kleinere organisatie, gericht op het faciliteren van topsport", laat directeur Marc Winters weten. "Wij willen een herstelperiode gebruiken om te werken aan een structurele oplossing."

Het krediet is bedoeld voor nu tot en met september 2022. Daarna hoopt Thialf de eigen broek weer op te kunnen houden.

De gemeente Heerenveen, net als de provincie aandeelhouder van Thialf, stelt 991.000 euro beschikbaar. Ze zal ook nadenken over het behouden van de ijshockeyhal. Die was in de winter van 2018-2019 al eens een tijdje dicht doordat de veiligheid niet meer kon worden gegarandeerd.

Ook voor de gemeente Hearrenfean geldt dat er voor de financiële steun nog groen licht moet worden gegeven, maar dan vanuit de gemeenteraad.

(advertinsje)
(advertinsje)