Kinderen voor een dag weer op school in Sondel

20 apr 2020 - 16:12

Op 20 april voor de allerlaatste keer naar je lagere school? Voor de kinderen van de christelijke basisschool Op 'e Terp in Sondel kan dat zomaar het geval zijn. De school gaat deze zomer dicht en het is maar de vraag of er door corona voor die tijd nog les kan worden gegeven.

Dus mochten de kinderen maandag voor één keer weer naar school. Niet allemaal tegelijk, maar één voor één naar binnen. En daar kregen ze een live-versie te zien van het School Dicht Journaal, waar ze de afgelopen weken thuis al naar konden kijken.

Op school worden de kinderen verwelkomt door professor Breughel. Normaal is dit schooldirecteur Alex van Dal, maar met een witte pruik op en een laboratoriumjas aan kennen de kinderen hem als de professor. De afgelopen weken heeft het personeel elke week een School Dicht Journaal gemaakt voor de leerlingen. Volgens henzelf een soort combinatie van het Sinterklaas Journaal en SchoolTV.

De kinderen konden thuis naar de journaals kijken, maar voor één keer konden ze dus ook terecht op school. Zo leerden ze van de professor waarom handen wassen zo belangrijk is en konden ze bij een echte quizmaster vragen beantwoorden. Doel van de dag was om de leerlingen nog wat materiaal te laten ophalen, maar ook om ze nog eenmaal op school te krijgen.

Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga

De school sluit deze zomer definitief door een fusie. Vanwege het coronavirus loopt het afscheid van de school dit jaar even anders dan dat ze van tevoren hadden bedacht. Directeur Van Dal heeft zijn twijfels of de school voor de zomer nog open kan en dat zou betekenen dat de kinderen hun laatste schooldag bij Op 'e Terp al hebben gehad.

"En dat zou toch wel erg vervelend zijn. Dit is niet hoe we het afscheid wilden en dit is ook zeker niet hoe we het gaan doen", zegt Van Dal. "Als we voor de zomer niet meer open kunnen, dan geven we na de zomer nog een groot feest. We hebben afgesproken dat de school niet als een nachtkaars uit zou gaan, maar met vuurwerk. Dus dat is wat er ook gaat gebeuren."

Verslaggever Wytse Vellinga ging naar basisschool Op 'e Terp in Sondel

Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga
Trefwoorden: 
sluiting Sondel basisschool
(advertinsje)
(advertinsje)