Vierde verdachte aangehouden voor overval op hoogbejaarde vrouw

20 apr 2020 - 15:58

De politie heeft zondag een vierde verdachte aangehouden voor de overval op een 93-jarige inwoonster van Drachten. Het gaat om een 20-jarige man, eveneens uit Drachten. Vorige week werden ook al twee verdachten aangehouden.

Foto: ProNews

Ernest Zinsmeyer van de politie: "Het is een inwoner van Drachten van 20 jaar. Hij wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris om te zien of hij vast moet blijven zitten. De andere twee die vorige week zijn opgepakt zitten nog vast, de eerste verdachte ook nog steeds. Daar is morgen een eerste pro forma-zitting voor. We verhoren ze en leggen hun verklaringen naast elkaar, om te kijken of hun verhalen overeenkomen. Ik kan geen mededelingen doen of ze eerder met justitie in aanraking zijn gekomen."

Het slachtoffer zou in oktober vorig jaar wat afval weggooien, toen ze werd overvallen en mishandeld. De overvallers maakten zich uit de voeten met kostbare spullen en brieven van haar overleden man. Later werd een geldkistje in het water gevonden.

Een van de twee daders zat al vast, maar uit onderzoek kwam naar voren dat ze mogelijk twee kompanen hadden. Getuigen hadden vier jonge mannen gezien, die een poosje in de buurt van het huis van de vrouw zaten.

Ernest Zinsmeyer van de politie

(advertinsje)
(advertinsje)