Acteur Fabian Jansen speelt solovoorstelling van 168 uur in De Harmonie

Acteur Fabian Jansen zal zondag beginnen met een online voorstelling van 168 uren. De solovoostelling is in De Harmonie in Leeuwarden en heet 'Els, eenzaamheid in quarantainetijd'. De voorstelling is online integraal te volgen.
Fabian jansen spilet solofoarstelling fan 168 oeren
Mensen kunnen Fabian Jansen als Els 7 dagen lang, 24 uur per dag volgen via een livestream op www.elsblijftthuis.nl. Op Facebook en Instagram kun je ook berichtjes sturen of vragen stellen. En er is een chat mogelijk met de redactie.
Jansen, bekend van onder andere de programma's De Vloer Op en Missie Aarde: "Je krijgt bijna alles te zien. Je kunt met Els naar bed. Namelijk: Els slaapt, dat kun je kijken. Je kunt je tablet op het hoofdkussen naast je neerleggen, zodat je met Els kunt gaan slapen. Het toiletbezoek en de douche, die zullen we niet zien."

Origineel idee

Het stuk gaat over hoe Els de eenzaamheid bestrijd. "Ze bedenkt allerlei dingen om daarmee ook de eenzaamheid van anderen online te bestrijden", legt Jansen uit. 168 uren spelen is nieuw voor hem. "Als acteur heb ik nog nooit zoiets gedaan. Door corona viel mijn werk weg, maar ik wilde niet thuis zitten. Toen heb ik de Harmonie opgebeld. Dit gebouw staat leeg, ik zit thuis. Ik kan best in mijn eentje iets gaan doen online. Dat vonden ze een origineel idee", aldus Jansen.
De voorstelling 'Els, eenzaamheid in quarantainetijd' is van zondag 19 tot en met 26 april en begint om 19.00 uur.