Einde aan langlopend parkeerconflict in Harlingen

17 apr 2020 - 20:56

Na bijna twintig jaar komt er een einde aan een overeenkomst voor het langparkeren in Harlingen. Het bedrijf Van Meurs wilde het contract graag verlengen, maar door een conflict met de gemeente over de vergoeding zijn de partijen er niet uitgekomen.

Parkearterrein by de Tsjerk Hiddesslûzen yn Harns - Foto: Google Street View

Van Meurs verzorgt sinds 1992 het langparkeren aan de Harlingerstraatweg en een parkeergarage onder de Waddenpromenade. De laatste jaren kregen de twee partijen een conflict, onder anderen over de vergoeding. Na een zitting bij de rechtbank hebben de gemeente en Van Meurs afgesproken om een oplossing te zoeken. Ze hebben die oplossing nu in overeenkomst vastgelegd. Er wordt niet bekendgemaakt wat er precies afgesproken is.

Gemeente neemt zaken over

Aan het einde van dit jaar wordt de overeenkomst beëindigd. De gemeente neemt alle zaken die bij de parkeerterreinen horen over en het personeel gaat mee naar de nieuwe exploitant. Wie dat wordt en hoe die procedure zal gaan, zegt de gemeente nog niet.

De gemeente heeft ook plannen om het langparkeren in Harlingen uit te breiden. Gemeenteraadsleden kunnen de afspraken die gemaakt zijn wel inzien, maar mogen er niets over naar buiten brengen.

Trefwoorden: 
Harlingen parkeren Van Meurs
(advertinsje)
(advertinsje)