Leeuwarder (46) aangehouden omdat hij zich niet aan contactverbod hield

De politie heeft een Leeuwarder van 46 jaar aangehouden. De man had eerder vastgezeten maar werd een jaar geleden vrijgelaten. Een van de voorwaarden was dat hij niet meer in contact mocht komen met leden van de Hells Angels. Hij mocht ook niet meer op de terreinen en in de clubhuizen komen. Daar heeft de man zich niet aan gehouden.
Rechtbank Noord-Nederland in Leeuwarden © Omrop Fryslân, Sian Wierda
Daar kwamen de politie en het Openbaar Ministerie achter toen ze onderzoek deden naar internationale drugshandel in Noord-Nederland. In die zaak zijn verdachten die lid zijn van Hells Angels Harlingen en de Red Devils Leeuwarden.
In diezelfde zaak blijft een 48-jarige verdachte uit Helsinki 76 dagen langer in voorarrest, dat werd vrijdag bekend.
Volgens het Openbaar Ministerie is de man tussen april 2019 en januari 2020 verschillende keren in de clubhuizen geweest en heeft hij contact gehad met andere Hells Angels.
De man heeft nog een strafrestant van 1699 dagen, zo'n 4,5 jaar. Hij is vrijdag voor de rechter-commissaris verschenen. Die heeft besloten dat de man vooralsnog vast blijft zitten. De rechtbank bepaalt later of de man die 1699 volledig uit moet zitten.

Veroordeeld in Noorwegen en Finland

De man werd in 2011 in Noorwegen verdeeld tot een gevangenisstraf omdat hij 20 kilo amfetamine geïmporteerd had. En in 2012 is er in Finland veroordeeld tot 720 dagen gevangenisstraf vanwege de import van cocaïne en amfetamine. Met ingang van februari 2014 mocht hij zijn straf in Nederland uitzitten.