Historisch Centrum Leeuwarden zoekt spullen voor coronatentoonstelling

16 apr 2020 - 13:36

Het Historisch Centrum Leeuwarden wil een corona-archief maken. Het centrum heeft tot nu toe al veel digitale inzendingen als foto's gekregen, maar wil ook nog graag spullen hebben. "We zouden graag briefjes of een coronadagboek willen hebben", zei Klaas Zandberg van het HCL.

"Het zijn bijzondere tijden, dat wil je graag vastleggen. Dat is ons werk, de geschiedenis van Leeuwarden vastleggen zodat het nageslacht er ook van kan genieten", zegt Zandberg.

Er zijn dus spullen nodig, maar naast veel foto's en filmpjes kwam er tot nu toe alleen een mondkapje binnen. Daarom wil het HCL graag andere spullen zoals coronabriefjes, dagboeken, posters, kaartjes, enzovoort. De coronamaatregelen hoeven daar geen beperking voor te zijn zegt Zandberg. "Iets in de postbus neerleggen kan altijd."

Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust

Het HCL heeft fotograaf Jacob van Essen op pad gestuurd om het leven in de stad vast te leggen. Zo kwam hij een paar mensen tegen die in de tuin een verjaardag vierden. "Dan denk je, wat maakt dit nou speciaal? Mensen gaan gewoon door met hun leven. Het enige andere was dat de bekende rode vlag wapperde op de achtergrond."

Verslaggever Auke Zeldenrust bij het HCL

Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust
(advertinsje)
(advertinsje)