Omrop TIP: Commissaris Brok spreekt Fryslân toe over 75 jaar bevrijding

Omrop Fryslân zendt aanstaande woensdag 15 april een extra vergadering uit van Provinciale Staten in verband met de bevrijding van Fryslân, nu 75 jier geleden. Commissaris van de Koning Arno Brok zal bij die gelegenheid Fryslân toespreken. De bijeenkomst wordt inclusief toepraak op woensdag 15 april om 09.55 uur rechtstreeks uitgezonden op televisie en online bij Omrop Fryslân.
75 jier frijheid Fryslân © Tresoar
Samen deze dag vieren, verbindt, geeft kracht en troost.
Commissaris van de Koning Arno Brok
Commissaris drs. A.A.M. Brok: "Het is belangrijk om stil te staan bij deze dag. Vrijheid is een groot goed. Het is het waard om te vieren en te herdenken. Ook in deze tijden dat mensen zorgen hebben over corona. Samen deze dag vieren verbindt, geeft kracht en troost. We mogen op de 15de daarom de vlag uithangen in onze provincie. Ik zal daar in mijn toespraak ook op ingaan."
Het was de bedoeling de Friese Bevrijdingsdag groots te vieren. Door de coronacrisis is dat niet mogelijk. De minister van Binnenlandse Zaken had aangekondigd te zullen komen, evenals ambassadeurs, veteranen en de leden van Provinciale Staten. In plaats daarvan is er nu een korte vergadering die de leden van Provinciale Staten digitaal, dus op afstand, zullen bijwonen.
Live te volgen bij Omrop Fryslân
De Statenvergadering is op woensdag 15 april vanaf 09.55 uur live te zien op televisie, Omropfryslan.nl en de Omrop-app. Met daarin de ook vergadering, de toespraak van de commissaris en twee muzikale bijdragen van Elske DeWall.