Twaalf vrienden uit Top en Twel worden ziek na wintersport: "Ik kon niets"

13 apr 2020 - 17:29

Een groep van twaalf vrienden had een mooie wintersportvakantie in Oostenrijk. Maar toen ze terugkwamen in Top en Twel, werd iedereen ziek. "Ik kon niets, letterlijk niets", zegt Friso Snijders. "Als je het krijgt, dan ben je ook flink ziek."

Op de piste merkten ze niets van het coronavirus, maar op de terugreis hoorden ze bij de grenscontrole dat het virus ook in hun wintersportgebied was vastgesteld. Alle 12 werden ze ziek. "Het is echt heel besmettelijk", zegt Snijders.

Foto: Friso Snijders

Corona wordt wel eens vergeleken met de griep, maar het voelde wel anders. "Wij zijn allemaal jong, maar ook wij lagen er twee weken uit. Daarna was het wel weer prima. Maar als je geen goede conditie hebt of als je ouder bent, dan is het heel heftig."

Foto: Friso Snijders

Snijders merkt dat, hoewel hij inmiddels hersteld is, minder energie heeft dan normaal. "Ik ren altijd de trap op, maar nu waren m'n benen heel zwaar. Dus je merkt het wel. Niet echt op de dag zelf, maar vooral 's avonds ben je eerder moe."

Nu de vrienden allemaal weer beter zijn, heeft Snijders één advies: "Als je bij mensen bent geweest die het virus hebben, dan zou ik echt thuisblijven. Het verspreidt zich heel snel. Je wilt het niet op je geweten hebben dat je andere mensen besmet."

(advertinsje)
(advertinsje)