liveblog | 13 april 2020

Coronanieuws maandag 13 april: weer drie sterfgevallen, 30 patiënten op intensive cares

In dit liveblog melden we het laatste nieuws over het coronavirus.
Laatst bijgewerkt: 14 april 2020, 06:10 uur
23:33

Einde van dit liveblog

We sluiten het liveblog van deze paasmaandag af. Nog een keer het belangrijkste nieuws van vandaag op een rijtje:
Morgen houden we jullie weer op de hoogte van al het coronanieuws in ons liveblog, en ook op radio en tv.
22:58

Besmettingen in Drachtster woonzorgcentrum

Het coronavirus is vastgesteld bij vijf bewoners en zes medewerkers van woonzorgcentrum De Warrenhove in Drachten. Na overleg met de huisarts zijn vier van de besmette bewoners overgeplaatst naar een speciale coronaruimte in woonzorgcentrum Anna Schotanus in Heerenveen.
Die verplaatsing moet voorkomen dat het virus zich in De Warrenhove verder verspreidt. Bovendien kunnen de patiënten daar beter worden verzorgd, zegt Zorggroep Liante.
21:55

Normaal gesproken heel populair in het paasweekend, maar nu was het rustig bij de woonboulevards

LennieWenbûlevaar
21:12

Samenwerking huisartsen

Nederlandse huisartsen gaan samenwerken om in kaart te brengen hoeveel mensen er overlijden die niet positief hebben getest op het coronavirus, maar wel aan de gevolgen ervan overlijden. Niet-geteste patiënten komen nu niet voor in de statistieken, omdat die zich voornamelijk richten op ziekenhuizen en de intensive care.
Huisartsen leveren buiten het ziekenhuis veel zorg aan patiënten met een sterk vermoeden van een COVID-19-infectie, melden de vakgroepen Huisartsgeneeskunde van de Nederlandse universiteiten. "Een deel van die patiënten is kwetsbaar, maar wordt niet naar het ziekenhuis gestuurd als de voor- en nadelen van een ziekenhuisopname zijn afgewogen." Als zo'n patiënt komt te overlijden, gaat dat niet mee in de cijfers van het RIVM.
19:10

Videodagboek van een artiest

Sander Metz is beroepsmuzikant, maar zijn leven ziet er nu heel anders uit. In zijn vlog vertelt hij over zijn nieuwe realiteit tijdens de coronacrisis. Geen optredens voor een publiek, maar voor een camera. In de komende tijd laat hij in zijn videodagboeken voor de serie 'Berjochten út it hert' zien wat voor impact corona op hem heeft. Maar ook wat voor oplossingen hij heeft bedacht.
VLOG Sander Metz
18:36

Natuurmonumenten tevreden