Politieauto's vernield na controle op coronamaatregelen in St.-Jacobiparochie

12 apr 2020 - 10:29

Een groep jongeren heeft zaterdagavond in een bos bij de Georg van Saxenstraat in St.-Jacobiparochie twee politieauto's vernield. Dat gebeurde nadat de politie een eind had gemaakt aan een kampvuurfeest in het bos.

Foto: Facebook, Politie Noordwest Fryslân

De politie was naar het bos gegaan nadat er een melding was gekomen over een feest. Omdat de politie niet met de auto in het bos kon komen, moesten ze ongeveer 800 meter lopen om bij het feest te komen. Meerdere jongeren vluchtten weg, toen ze de agenten zagen. Daardoor was er geen sprake van het overtreden van de coronamaatregelen.

Vernieling

Het kampvuur werd uitgemaakt en toen de agenten bij hun auto's kwamen, bleek dat die waren vernield. De spiegels waren eraf, er zaten deuken in de auto's en er was een band lek gestoken. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de jongeren, van een aantal is de naam bekend.

Politiechef boos

Teamchef Thea van den Bos van de politie Noordwest-Fryslân is boos. Op Facebook schrijft ze: "Ik neem dit hoog op. Het is allereerst zorgelijk dat deze jongeren maling hebben aan alle coronamaatregels en ook de gezondheid van hun zelf en anderen niet serieus nemen. Bovendien vind ik het zeer laakbaar dat de vernielingen zijn gepleegd. Hierdoor hebben zij het politiewerk echt gefrustreerd."

De politie heeft dit op al hun sociale media geplaatst - Foto: eigen foto plysje
(advertinsje)
(advertinsje)