Jillert Anema over situatie easyJet: "We moeten niet naïef zijn"

Jillert Anema houdt rekening met een scenario dat easyJet ermee stopt als sponsor. Tegelijkertijd maakt hij zich er geen zorgen over. "We zouden naïef zijn als we niet met een negatief scenario rekening houden, maar voor nu is er geen concrete reden om te denken dat ze stoppen." Team easyJet is de schaatsploeg waar Anema trainer van is. De vliegtuigmaatschappij vliegt door de coronacrisis echter op dit moment niet.
De presentatie van easyJet als sponsor van de ploeg in 2018 © ANP
Het contract met easyJet loopt nu door tot na de Olympische Spelen van 2020 in Peking. "Maar er is wel een clausule dat ze er onderuit kunnen bij bijzondere omstandigheden. Dit voldoet daar natuurlijk wel aan. Maar we hebben nu geen signalen dat we ons zorgen moeten maken. Ze zijn na het eerste jaar heel tevreden over de samenwerking. Maar je weet het nooit. Het hoofdkantoor kan ineens wel heel anders beslissen."
De ploeg van schaatser Jorrit Bergsma moet echter niet naïef zijn, zo zegt Anema. "We moeten wel rekening houden met deze crisis. Ik ben verantwoordelijk voor deze ploeg en moet goed nadenken over 'wat-als-scenario's'. En dat doe ik dan ook."