4 juni landelijke 'slaagdag', speciale toets om nog te slagen

08 apr 2020 - 14:21

Examenleerlingen van de middelbare school die geslaagd zijn, kunnen dat op donderdag 4 juni vieren. Minister Slob heeft die datum bekendgemaakt als landelijk moment. Voor de leerlingen die nog onvoldoende staan komt een speciale toets om toch nog te kunnen slagen.

Foto: ANP

Scholieren horen op zijn laatst op 4 juni of ze geslaagd zijn. Om te slagen mogen ze één vijf staan op Nederlands, Engels en wiskunde en mogen ze maximaal één vijf en één vier op de eindlijst hebben. Normaal moeten leerlingen ook gemiddeld een 5,5 staan op alle vakken van het centraal eindexamen, maar die regel vervalt.

Herkansing

Sommige leerlingen staan door het niet doorgaan van de centrale eindexamens nog onvoldoende omdat ze erop gerekend hadden hun cijfers met het centraal eindexamen nog op te kunnen halen. Om hen toch een kans te geven om te slagen, mogen ze voor twee vakken een 'resultaatsverbeteringstoets' maken. Die toetsen tellen - net als het centraal eindexamen - voor de helft van het eindcijfers en worden vanaf 4 juni afgenomen.

De leerlingen die na hun schoolexamens al wel aan de eisen voor slagen voldoen, kunnen dus op 4 juni de traditionele vlag met rugzak uithangen om hun slagen te vieren.

Trefwoorden: 
onderwijs slagen eindexamen
(Advertentie)
(Advertentie)