Jubileumeditie Dokkumer Admiraliteitsdagen verschoven naar komend jaar

De Admiraliteitsdagen in Dokkum gaan dit jaar niet door. Het had begin september de tiende editie moeten worden, maar die wordt nu verschoven naar komend jaar vanwege het coronavirus. "Het doet pijn in ons hart om deze beslissing te moeten nemen", zegt de organisatie in een verklaring.
© Marit Anker
Al duurt het nog vijf maand voordat het evenement plaatsvinden zou, heeft de organisatie het besluit nu al genomen. Ze willen niet nu om geld vragen voor het evenement, terwijl ze nog niet kunnen zeggen of het wel doorgaat. Bovendien is nog niet bekend hoelang de maatregelen die nu gelden, nog van kracht blijven. "Daar kunnen we niet op anticiperen."

Burgemeester: begrijpelijk, maar erg jammer

Burgemeester Johannes Kramer van Noardeast-Fryslân begrijpt het besluit van de organisatie. "Iedereen rekent op een feest, maar je kunt niet zeggen of dat tegen die tijd wel kan. Als je nu contracten afsluit met bands als Bløf, dan ga je voor tonnen aan geld een contract aan. Dat kan nu niet, dus dan is het heel begrijpelijk dat het een jaar opschuift. Het is wel erg jammer, want het is altijd een fantastisch feest geweest waarbij mensen uit de verre omgeving naar Dokkum toe komen."