PODCAST: 'De flok fan Hokswier'

De rillingen lopen je over de rug van deze spannende verhalen. 'Bonkerak' is een reeks van twintig volksverhalen die zijn bewerkt tot hoorspellen. Iedere week een nieuw volksverhaal uit Fryslân of daarbuiten. In deze elfde Bonkerak kun je luisteren naar het verhaal 'De nachtmerjeherberch'.

Uitzending 11: De flok fan Hokswier

Age is met de kraan aan het werk op een plek bij Mantgum waar in de middeleeuwen de stins 'Hokswier' stond. Er gaat een nieuwe stins gebouwd worden, maar dat is lastig, want de grond is erg hard. Het is net alsof Age tegengewerkt wordt. Hij vindt vier botten die hij ook niet goed kan plaatsen. Age heeft al een verzameling met botten van dieren, maar een bot zoals deze heeft hij nog niet eerder gevonden. 's Nachts kan hij niet slapen en gaat hij met zijn metaaldetector naar de bouwplaats. De detector slaat aan en Age raakt in een bijzondere, mystieke sfeer... Als hij terug in het hier en nu is begrijpt hij waarom het zo moeilijk is om iets te bouwen op deze plek. Hij weet wat hij moet doen!
Bonkerak is een podcastserie van Omrop Fryslân. Volksverhalen die spelen in Fryslân, Schotland, Ierland, Frankrijk en Amerika zijn bewerkt tot hoorspellen. Het zijn allemaal volksverhalen met een duister laagje: spannend, mysterieus en horrorachtig. Twintig weken lang komt er iedere vrijdag een nieuwe uitzending online op de website van Omrop Fryslân, in jouw podcast-app en op Spotify. Kijk voor meer informatie over Bonkerak op omropfryslan.nl/bonkerak.