liveblog | 3 april 2020

Coronanieuws vrijdag 3 april: 98 coronapatiënten in Friese ziekenhuizen, waarvan 26 op IC

Blijf hier op de hoogte van het laatste nieuws over het coronavirus in Fryslân.
Laatst bijgewerkt: 3 april 2020, 23:19 uur
23:01

Einde van dit liveblog

Tot zover dit liveblog van vrijdag 3 april over het coronavirus. We zetten nog één keer het belangrijkste nieuws op een rij:
22:51

Digitale Staten

Provinciale Staten vergaderen op 22 april voor het eerst volledig digitaal. Dat kan doordat de ministerraad eind maart instemde met het 'spoedwetvoorstel digitale besluitvorming'. Het doel is om provincies, gemeenten en waterschappen tijdelijk een alternatief te bieden, zodat ze zowel bijeen kunnen komen als digitaal besluiten kunnen nemen. Door het coronavirus is dat laatste nu het geval.
22:10

'Langetermijnminister'

Voor grote problematiek zoals de coronacrisis zou er een minister moeten komen voor de langere termijn. Dat zegt Klaas Sietse Spoelstra, naar eigen zeggen 'veranderaar' van beroep, in It Polytburo - Fryslân Moarn.
20:03

Hans de Boer langer voorzitter

Hans de Boer blijft langer voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW. De oud-Witmarsummer zou op 1 juli worden opgevolgd door Ingrid Thijssen, maar door de coronacrisis wordt dat nu eind september.
20:02

Videodagboek wijkverpleegkundige Zoë Luchtmeijer

Fideodeiboek: Zoe Luchtmeijer
18:43

Gewoon bellen

Gewoon bellen als er iets is, zegt huisarts Karin Groeneveld. Huisartsen merken dat mensen met klachten langer wachten om contact op te nemen. "Als ze dan bellen zeggen ze: 'Sorry, ik weet dat jullie het heel druk hebben. Sorry dat ik je lastigval."