Geen extra maatregelen op Waddeneilanden: "Pas verboden instellen als dat nodig is"

02 apr 2020 - 19:02

Er komen geen extra maatregelen om toeristen van de Waddeneilanden weg te houden. Dat zegt voorzitter Buma van de Veiligheidsregio Fryslân. Er zijn bijna geen boekingen en extra eisen zijn niet noodzakelijk, omdat mensen zich goed aan het advies van het RIVM houden.

Foto: Wikimedia Commons

"Het beeld is dat er nu eigenlijk alleen maar annuleringen zijn en geen boekingen. Dus wat we willen bereiken, dat bereiken we ook", zegt Buma. "Je moet pas extra verboden instellen als dat nodig is. Dus we blijven dat monitoren. Op dit moment is de situatie in heel Fryslân, ook op de eilanden, goed te beheersen."

Sybrand Buma over de maatregelen

Burgemeester Leo Pieter Stoel van Ameland wil nog wel onderstrepen dat hoewel er geen verbod is, het niet de bedoeling is dat mensen naar Ameland komen. "Gasten kunnen het coronavirus meenemen naar het eiland en dat er onnodig beroep moet worden gedaan op de medische voorzieningen op het eiland. Daarom ben ik wel blij met het advies van de regering en de veiligheidsregio: ga niet op reis als het niet nodig is", zegt Stoel.

De burgemeester begrijpt dat dit economische schade met zich meebrengt, maar dat is voor later. "Het is heel erg rustig en dat is een enorme tegenvaller voor ondernemers op het eiland, maar economische schade is makkelijker te repareren dan gezondheidsschade", aldus Stoel.

Burgemeester Leo Pieter Stoel van Ameland

(Advertentie)
(Advertentie)