Huizenmarkt getroffen door corona, toch wordt er nog goed verkocht

01 apr 2020 - 22:17

Ook de huizenmarkt heeft last van de coronacrisis. Sinds half maart is er 10 procent minder verkocht. Maar omdat ook het aanbod van nieuwe woningen minder is, blijven de prijzen hoog. Zo worden nog veel huizen boven de vraagprijs verkocht.

Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust

"De markt op zich gaat goed, maar de glans van het beroep is er een beetje van af", zegt Hans Henkes van Popma Makelaars in Leeuwarden. "Ik houd regelmatig de handen bij elkaar, om te zorgen dat ik toch geen hand geef. Je werkt met mensen en daarin wordt je toch een beetje geblokkeerd. Het is anders."

Voor de veiligheid van makelaars en kopers wordt er op een andere manier gewerkt, vertelt Henkes. "We hebben uiteraard handschoenen aan. Er zijn nog twee collega's op kantoor die op gepaste afstand van elkaar werken. En een bezichtiging doen we met niet meer dan twee mensen tegelijk. Daarna maken we de deurkrukken en deurstijlen nog even schoon."

Makelaar Hans Henkes - Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust

Over de toekomst is Henkes positief. "Wonen is een wezenlijk onderdeel van ons leven. Er is nog steeds meer vraag dan aanbod. Ik denk wel dat de interesse in een nieuwe woning een beetje zal afnemen. We hebben op dit moment voor gewilde huizen twaalf tot veertien bezichtigingen. Dat zal best naar vijf, zes keer kunnen gaan."

Volgens Henkes zullen de prijzen stabiliseren. "Die gaan zeker nog niet naar beneden, want de hypotheekrente is nog heel laag. Het is nog steeds aantrekkelijk om te gaan kopen."

Hans Henkes van Popma Makelaars in Leeuwarden

(advertinsje)
(advertinsje)