De Fryske Marren wil subsidie voor afgelaste bevrijdingsactiviteiten terug

01 apr 2020 - 21:24

Verenigingen en stichtingen in De Fryske Marren die hun activiteiten rondom 75 jaar bevrijding hebben afgelast vanwege de coronacrisis en verder geen kosten hebben gemaakt, moeten de gemeentelijke subsidie terugbetalen. Dat schrijft de gemeente in zijn nieuwsbrief.

Foto: Gemeente De Fryske Marren

Ongeveer een maand geleden stonden er verschillende activiteiten op het programma. De subsidiepot van De Fryske Marren was bijna leeg. Nu hangt de vlag er ineens heel anders bij en moeten bijna alle festiviteiten geschrapt worden.

Burgemeester en wethouders hebben besloten dat initiatiefnemers van evenementen die verschoven worden, de subsidie wel mogen houden. Maar als een activiteit helemaal wordt afgelast, moet de ontvangen bijdrage worden ingeleverd. Als er al kosten zijn gemaakt, dan moeten de initiatiefnemers contact opnemen met de gemeente. Er kan dan bekeken worden of die nog verrekend kan worden.

Creatieve oplossing

In sommige gevallen wordt er een creatieve oplossing bedacht om een activiteit wel door te laten gaan. Zo wordt de lezing van schrijfster Suzanna Jansen van de bibliotheken nu online gedaan, op de Facebooksite van biliotheken Mar en Fean.

(advertinsje)
(advertinsje)