Tankstations verkopen veel minder brandstof

Tankstations hebben ook veel te lijden van de coronacrisis. Aan de pomp wordt op zijn minst de helft minder brandstof verkocht dan normaal. Met name particulieren laten het afweten omdat ze thuiswerken en bijna niet meer op de weg hoeven. Pomphouders die ook een garagebedrijf hebben, halen daar wel wat compensatie uit.
Tankstasjons ferkeapje folle minder benzine
In de werkplaats is het druk, maar nieuwe auto's worden er bijna niet meer verkocht, vertelt Piter de Jager van AutoFirst in Hurdegaryp. Bij de pompen die het van brandstof en verkoop van eten en drinken moeten hebben is de compensatie er veel minder. "Wij hebben zo'n zeventig procent minder omzet, nu de particulieren minder tanken." Wel worden er meer sigaretten verkocht.
Een tankstations in Joure heeft maatregelen genomen tegen het coronavirus © Omrop Fryslân, Sian Wierda
Piter de Jager van AutoFirst Hurdegaryp
Wat De Jager ook opvalt is dat mensen de APK- en onderhoudsbeurt nu wel inplannen. "Ze gebruiken de auto toch niet, dat het is nu makkelijker om de auto een dag te missen."
Feike Ewen van Oliehandel Postma
Diezelfde tendens valt ook Feike Ewen van Oliehandel Postma in Tytsjerk op. "Mensen zelf laten hun gezicht minder zien. Wij merken wel dat bedrijven nu olie inkopen, omdat ze bang zijn dat er straks minder zal zijn."