Coronanieuws zaterdag 28 maart: Coronapatiënten op intensive care, boetes voor thuisfeest

28 mrt 2020 - 20:00

In dit liveblog melden we het laatste nieuws over het coronavirus:

  • Er zijn in onze provincie tot nu toe 93 mensen positief getest op het virus, twee mensen zijn overleden;
  • De verspreiding van het coronavirus gaat in Fryslân trager dan in andere delen van Nederland, zegt de GGD;
  • Al het nieuws over het virus is te vinden in ons coronadossier;
  • Kijk hier op de overzichtskaart naar de totaal aantal positieve testen in Fryslân. (Bron: RIVM/GGD).

Dit liveblog is ek yn it Frysk te folgjen.

22:30
Einde van dit liveblog

Tot zover dit liveblog op deze zaterdag 28 maart over het coronavirus. Bedankt voor het volgen! Voor al het nieuws uit Fryslân kijk je op www.omropfryslan.nl en in de Omrop-app.

22:10
Extra beademingsapparatuur

Het ministerie van Defensie heeft nog eens 25 beademingsapparaten beschikbaar gesteld voor ziekenhuizen. Die komen bovenop de veertig die Defensie al eerder aan zeven ziekenhuizen leverde. Het ministerie van Volksgezondheid had om de apparaten gevraagd. Ze worden gebruikt op de intensive care.

21:18
Regionaal Overleg: "26 coronapatiënten op intensive care in Fryslân"

Volgens het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland (ROAZ NN) lagen er zaterdagochtend om 10.00 uur in totaal 26 coronapatiënten op de intensive care van Friese ziekenhuizen. Daarnaast waren er 77 coronapatiënten in Fryslân die ook in de ziekenhuizen lagen, maar niet op de intensive care. Het gaat om mensen die positief getest zijn op het coronavirus, maar ook mensen die waarschijnlijk besmet zijn met het virus.

20:45
Het was eerder zaterdag erg druk bij de milieustraat in Leeuwarden
19:18
Bemanning kan niet van boord

Scheepvaartbemanning in de hele wereld kan niet worden afgelost vanwege het coronavirus. Als er nieuwe bemanning aan boord zou komen, bestaat namelijk de kans dat die het virus meeneemt. En die kans willen rederijen niet lopen, omdat hun schip dan aan de ketting wordt gelegd.

Foto: Eigen foto
18:22
"Heel dom wat die jongens in Lemmer hebben gedaan"

"Het is heel dom wat die jongens in Lemmer hebben gedaan. We proberen eerst alles op een vriendelijke manier te beëindigen, maar als dat niet werkt, dan grijpt de politie in." Dat zegt burgemeester Fred Veenstra van De Fryske Marren in reactie op de boetes die de politie daar vrijdagavond uitdeelde. De jongens hadden een huisfeest en hielden zich niet aan de corona-maatregelen.

17:31
Thys de Jong loopt Marathon Rotterdam mis door coronacrisis

Niet alleen voor bekende sporters heeft de coronacrisis gevolgen. Ook voor bijvoorbeeld atleet Thys de Jong uit Britsum. Hij zou dit voorjaar voor het eerst de Marathon van Rotterdam lopen, maar die is geschrapt. Het zorgt voor een dubbel gevoel, want Thys had een bijzonder doel.

16:51
Met hoogwerker toch even de familie kunnen zien

Bij woonzorgcentrum De Flecke in Joure is een creatieve oplossing gevonden om van buitenaf toch oogcontact te kunnen hebben met de bewoners. Via een hoogwerker kunnen mensen omhoog om aan de andere kant van het raam een 'bezoekje' te brengen aan vader, moeder, opa of oma.

Foto: Omrop Fryslân, Willem Vermeltfoort
16:32
Meer dan 20.000 doden in Europa

Het dodental als gevolg van de coronapandemie is in Europa gestegen tot boven de 20.000. Dat blijkt uit officiële tellingen die het Franse persbureau AFP bijhoudt.

16:05
Lanenkaatsen in Harlingen afgelast

Het lanenkaatsen in Harlingen, dat van 8 tot en met 12 juni zou plaatsvinden, gaat niet door. Dat heeft de organisatie zojuist besloten. Vanwege de richtlijnen en maatregels vindt die het niet verantwoord om het evenement te laten doorgaan.

Foto: Omrop Fryslân, Gerrit de Boer
Trefwoorden: 
coronavirus COVID-19
(advertinsje)
(advertinsje)