Bouwvakkers moeten in kleine groepjes werken en niet tegelijk de keet in

Bouwvakkers moeten zoveel mogelijk zelfstandig naar het werk komen en in kleine groepen op vaste locaties werken. Bovendien moeten bouwvakkers zo weinig mogelijk pauze houden in de kleine bouwketen. Dat staat in het protocol voor veiligheid op de bouwplaats. Het kabinet stelde dit vast, samen met de bouw- en technieksector.
© ANP
De pauze moeten ze zoveel mogelijk buiten doorbrengen, zegt het protocol. Bij slecht weer kunnen ploegen afwisselend de bouwkeet in, zodat er afstand kan worden gehouden.
Voor het verbouwen van een huis is het belangrijk dat bewoners in een andere ruimte verblijven. Niemand van de bouwvakkers en bewoners mag ziek zijn. De regels moeten ervoor zorgen dat het werk in de bouw zoveel mogelijk kan doorgaan, maar wel op een veilige manier, zo zegt het ministerie.
Waar mogelijk moeten bouwvakkers anderhalve meter afstand van elkaar houden. Het protocol is opgesteld volgens de richtlijnen van het RIVM en wordt gesteund door de vakbonden, brancheverenigingen en werkgevers- en werknemersorganisaties.
Volg ook vandaag het nieuws over het coronavirus in ons liveblog. En voor alle berichtgeving rondom het virus kun je terecht in het dossier.