PODCAST: 'De gefaarlike tocht'

27 mrt 2020 - 18:05

De rillingen lopen je over de rug van deze spannende verhalen. 'Bonkerak' is een reeks van twintig volksverhalen die zijn bewerkt tot hoorspellen. Iedere week een nieuw volksverhaal uit Fryslân of daarbuiten. In deze tiende Bonkerak kun je luisteren naar het verhaal 'De gefaarlike tocht'.

Uitzending 10: De gefaarlike tocht

William Leach loopt door de Schotse bergen op weg naar zijn vriend Blake die zo'n 100 kilometer verderop woont. William is groot, sterk, atletisch en heeft altijd een eikenhouten knuppel bij zich. Na een dag lopen is hij doodmoe en klopt hij aan bij een klein houten huisje.

De bewoonster, een oude vrouw, laat het er in, maar dit gaat niet van harte. Er zitten nog twee mannen in de kleine ruimte en als William na het eten gaat slapen, proberen de mannen hem te beroven. Het lukt William om te ontkomen en hij rent de bergen in.

Als hij er zeker van is dat hij niet achtervolgd wordt, valt hij tegen een boom aan in slaap. Hij krijgt een vreemde en akelige droom over zijn vriend Blake. Een dag later blijkt de droom waarheid te zijn...

Bonkerak is een podcastserie van Omrop Fryslân. Volksverhalen die spelen in Fryslân, Schotland, Ierland, Frankrijk en Amerika zijn bewerkt tot hoorspellen. Het zijn allemaal volksverhalen met een duister laagje: spannend, mysterieus en horrorachtig. Twintig weken lang komt er iedere vrijdag een nieuwe uitzending online op de website van Omrop Fryslân, in jouw podcast-app en op Spotify.

Kijk voor meer informatie en alle andere afleveringen van Bonkerak op omropfryslan.nl/bonkerak.

(advertinsje)
(advertinsje)