Modewinkel heeft zorgen over gehele middenstand: "Het gaat helemaal mis"

27 mrt 2020 - 07:12

Bij modewinkel De Heeren van Rinsma in Gorredijk maken ze zich grote zorgen over de toekomst van de middelgrote en kleine bedrijven. "De middenstand krijgt heel harde tikken om de oren", zegt Sake Rinsma. "Dat doet mijn retailhart veel pijn."

Foto: Omrop Fryslân, Willem de Vries

"Het gaat helemaal mis", denkt Rinsma. "We zijn liefhebbers van het vak. En als je die lege winkelstraten dan ziet, de middenstand heeft het al niet gemakkelijk gehad de laatste jaren."

Daarom moet er meer aandacht komen voor die problematiek, vindt Rinsma. "Want het heeft enorme gevolgen." Rinsma zijn compagnon Wytze Peenstra legt uit: "Wij staan op de reclameborden bij de plaatselijke sportclubs, wij zorgen ervoor dat de dorpen blijven bestaan."

De Heeren van Rinsma - Foto: Omrop Fryslân, Willem de Vries

Een deel van de oplossing ligt daarom heel erg voor de hand, volgens Rinsma: "We moeten niet bij de internationale webshops kopen, ook niet bij de nationale webshops. Maar bij de lokale winkeliers. De plaatselijke bedrijven zijn het geld meer dan waard,"

Tot besluit doet Rinsma nog een oproep aan de collega-bedrijven: "Als het straks weer vertrouwd is om naar buiten te gaan, dan moeten we ervoor zorgen dat het niet een grote prijzenoorlog wordt. Want dan blijven de winstmarges nihil en wordt het toch een heel lastig verhaal."

Verslaggever Willem de Vries sprak met de mannen van Rinsma

(advertinsje)
(advertinsje)