Dringend schorten nodig in Sneker ziekenhuis: "Er is niet veel materiaal meer"

26 mrt 2020 - 21:22

"We hebben nog maar voor drie of vier dagen op voorraad liggen." De boodschap van Frans Faber van het Sneeker St. Antonius Ziekenhuis is duidelijk: ze hebben er dringend schorten nodig om coronapatiënten te behandelen. "De situatie is heel 'nijpend'. Alternatieven zijn er bijna niet."

Het St. Antonius Ziekenhuis in Sneek - Foto: Omrop Fryslân, Jitze de Vries

De schorten die ze nodig hebben, hebben lange mouwen en bedekken het hele lichaam. Bovendien stoten ze water af. "We zitten er echt om te springen", zegt Faber, die clustermanager is. "Dus als mensen nog van deze schorten hebben liggen, dan zijn ze heel welkom."

Faber heeft geen idee waar de schorten vandaan moeten komen. "Bedrijven hebben ook al mondkapjes naar de ziekenhuizen gebracht, dus misschien hebben ze ook nog wat schorten liggen? Ik weet het niet. Er is niet veel materiaal meer."

Ondanks het tekort aan schorten is de sfeer in het Antonius nog goed. "De saamhorigheid is groot, iedereen zet de schouders eronder", zegt Faber. "Mensen zijn heel betrokken bij de patiënten."

Het is wel spannend, alles is nieuw.

Frans Faber over het werk in het Antonius Ziekenhuis in deze tijden

Ze hebben in het St. Antonius Ziekenhuis twee intensive care-afdelingen: één voor coronapatiënten en één voor niet-coronapatiënten. "Het is daar aardig druk, maar we hebben het nog onder controle. Maar het is wel spannend, alles is nieuw. En we werken op nieuwe plekken, bijvoorbeeld op zo'n speciale afdeling voor coronapatiënten. Dat maakt dat iedereen wel wat uit z'n routine is, maar het is prachtig om te zien hoe iedereen dat oppakt. Heel professioneel", besluit Faber.

Frans Faber van het Antonius Ziekenhuis in Sneek

Trefwoorden: 
Sneek coronavirus schorten
(advertinsje)
(advertinsje)