SC Cambuur-clubheld Jan Bruin wordt scout

26 mrt 2020 - 20:55

Jan Bruin gaat vanaf komend seizoen verder als scout bij SC Cambuur. De oud-spits van de Leeuwarders is nu nog trainer van de beloften, maar die ploeg verdwijnt. Daarvoor komt een onder 21-ploeg in de plaats. Die krijgt een andere coach. Bruin is ook nog trainer van zaterdageersteklasser VV Balk.

Foto: Orange Pictures

Het is de bedoeling dat de competitie voor ploegen onder de 21 jaar haar wedstrijden op zaterdag speelt. Dat valt voor Bruin dan niet te combineren met het werk bij VV Valk. Bovendien heeft de oud-spits niet de vereiste papieren voor het nieuwe team.

Technisch manager Foeke Booy van Cambuur is blij dat Bruin toegevoegd wordt aan het scoutingsapparaat. Dat is Booy weer aan het uitbouwen. In de financieel moeilijke jaren is dat door de club op een lager pitje gezet.

Tien seizoenen lang speelde Jan Bruin in totaal in het geel-blauw van Cambuur. Hij groeide onder de supporters uit tot een held en is clubtopscorer aller tijden bij de Leeuwarders. De laatste jaren heeft de geboren Amelander verschillende functies gehad, zoals assistent-trainer bij het eerste elftal en nu dus coach bij de beloften.

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal Jan Bruin
(advertinsje)
(advertinsje)