Oproep circus Renz krijgt gehoor: karren aan dierenvoer gedoneerd

26 mrt 2020 - 18:11

Na de oproep van Circus Renz dat ze vast staan in Drachten en hulp nodig hebben, is het mailadres waar mensen op konden reageren ontploft. Tientallen mensen hadden gevraagd hoe het met de familie Renz ging of boden ze hulp aan. Ook Tjitske Tjoelker uit Rottevalle las het verhaal en vond dat ze iets moest doen: "Het leek mij mooi om als boeren en vanauit de LTO wat te betekenen voor deze mensen.

LTO Smallingerland werd ingeschakeld en zo begon de bal snel te rollen. "We hebben tussen 12.00 en 13.00 uur 25 keer telefoon gehad. We hebben de hele buurt opgetrommeld", vertelt voorzitter Geert Feenstra.

Met in totaal zes grote stropakken reed de shovel naar Drachten, waar de familie Renz ze blij op stond te wachten. "We zijn de mensen dankbaar. Geweldig dat iedereen elkaar zo helpt in deze tijd", vertelt Sarina Renz. Met de nieuwe voorraad kan de familie hun dieren weer een aantal weken vooruit helpen, maar Sarina is er nog niet helemaal gerust op: "We kunnen nooit genoeg krijgen, je weet niet hoelang deze situatie blijft."

Foto: Omrop Fryslân, Jeroen Boersma

Hulp is volgens de familie nog altijd welkom. Mensen kunnen mailen naar laulirenz88@gmail.com.

Trefwoorden: 
coronavirus Circus Renz
(advertinsje)
(advertinsje)