Van Deelen weg bij Cambuur; Akoy, Bangura en Van der Kaap blijven

26 mrt 2020 - 17:41

Sportclub Cambuur gaat niet verder met Jordy van Deelen. De 26-jarige rechtsback had een aflopend contract, dat niet wordt verlengd. Van Deelen heeft een groot deel van het vorige en huidige seizoen gemist door een knieblessure. Kellian van der Kaap, Stanley Akoy en Alex Bangura krijgen wel contractverlenging.

Foto: Orange Pictures

Van Deelen speelt sinds 2016 bij Cambuur. In zijn eerste twee seizoenen speelde hij bijna alles, maar de laatste seizoenen gooiden blessures roet in het eten. Afgelopen jaar lag hij lang uit de roulatie met een kruisbandblessure en dit seizoen raakte hij er snel uit met een kniebandblessure. Van Deelen vindt het jammer dat hij niet bij Cambuur kan blijven: "Ik baal ervan en ben teleurgesteld. Ik heb twee keer pure pech gehad met blessures."

Technisch manager Foeke Booy over het niet verlengen van het contract van Van Deelen: "De keuze om het contract van Jordy van Deelen niet te verlengen was gezien zijn positieve persoonlijkheid en staat van dienst bij de club zeker moeilijk, maar hierin hebben we samen met de staf een afweging gemaakt en ervoor gekozen om al vroeg duidelijkheid te scheppen", vertelt hij op de website van de club.

Drietal

Van der Kaap, Akoy en Bangura meie wol langer by Cambuur bliuwe. Harren ôfrinnende kontrakt hie in iensidige opsje, dy't de Ljouwerters ljochte hawwe. Booy: "De onzekerheid die er momenteel heerst en dat we nog niet weten waar we aan toe zijn maakt dat het dit keer extra lastig was. Toch hebben we knopen door moeten hakken en zijn we blij dat we met drie talentvolle spelers door kunnen naar het seizoen 2020/2021."

Van der Kaap, Akoy en Bangura mogen wel langer bij Cambuur blijven. Hun aflopende contract had een eenzijdige optie, die de Leeuwarders gelicht hebben. Booy: "De onzekerheid die er momenteel heerst en dat we nog niet weten waar we aan toe zijn maakt dat het dit keer extra lastig was. Toch hebben we knopen door moeten hakken en zijn we blij dat we met drie talentvolle spelers door kunnen naar het seizoen 2020/2021."

(advertinsje)
(advertinsje)