Høegh en Hahn verlaten SC Heerenveen, Hoedemakers langer bij SC Cambuur

26 mrt 2020 - 13:56

Daniel Høegh en Warner Hahn hebben waarschijnlijk hun laatste wedstrijd gespeeld voor SC Heerenveen, nu het vanwege de corona-crisis onzeker is of er dit seizoen nog gevoetbald wordt. Beide spelers hebben bij de club aangegeven dat ze graag een volgende stap willen maken. Bij SC Cambuur blijft Mees Hoedemakers, die gehuurd wordt van AZ, langer.

Foto: Orange Pictures

Zowel Høegh als Hahn zijn in het bezit van een aflopen contract. Volgens de richtlijnen van de CAO voor contractspelers Betaald Voetbal Nederland zijn clubs verplicht om voor 1 april duidelijkheid te geven. Maar, de Deense verdediger en de doelman hebben aangegeven dat ze openstaan voor een nieuw avontuur.

Daniel Høegh maakte in 2017 transfervrij de overstap van FC Basel naar Fryslân. De eerste twee seizoenen was hij altijd basisspeler, maar na een blessure in de voorbereiding op dit seizoen is Høegh zijn basisplaats kwijtgeraakt en zit hij op de bank. Hahn kwam in 2017 tegelijk met Høegh naar Fryslân. Op dit moment revalideert hij van een blessure.

Keepers

Op de website geeft SC Heerenveen maandag een update over de spelers van wie het contract afloopt. Dat zijn de beide doelmannen Filip Bednarek en Trevor Doornbusch en verdediger Ricardo van Rhijn. Deze week heeft de club met de speler nog afrondende gesprekken. Waarschijnlijk zal het contract van Bednarek verlengd worden.

Aflopende contracten SC Heerenveen

Speler Bijzonderheden
Warner Hahn Gaat SC Heerenveen verlaten
Filip Bednarek Contract loopt af
Trevor Doornbusch Contract loopt af
Daniel Høegh Gaat SC Heerenveen verlaten
Ricardo van Rhijn Contract loopt af

Hoedemakers naar Cambuur

SC Cambuur huurt vier spelers. Robert Mühren van Zulte-Waregem, George McEachran van Chelsea, Milan van Ewijk van ADO Den Haag en Mees Hoedemakers van AZ. Op die laatste heeft Cambuur een optie tot koop, waarvan ook gebruik gemaakt wordt. De definitieve komst van Hoedemakers naar Leeuwarden wordt op korte termijn bekend gemaakt. De handtekeningen moeten nog gezet worden, maar door de coronacrisis is dat niet gelukt.

Foto: Orange Pictures

Aflopende contracten

Er zijn zes spelers die bij SC Cambuur een contract hebben dat na dit seizoen afloopt. Vier daarvan hebben een optie in hun contract staan. Het gaat om keeper Sonny Stevens, Kellian van der Kaap, Stanley Akoy en Alex Bangura. Bij Stevens is het zo dat als Cambuur promoveert naar de eredivisie, zijn contract automatisch met een jaar verlengd wordt. In het geval van Van der Kaap, Akoy en Bangura kunnen de Leeuwarders het contract eenzijdig verlengen, als ze dat voor 1 april doorgeven.

Aflopende contracten SC Cambuur

Speler Bijzonderheden
Sven Nieuwpoort Contract loopt af
Jordy van Deelen Contract loopt af
Sonny Stevens Als Cambuur promoveert, wordt het contract met een jaar verlengd
Kellian van der Kaap Cambuur heeft een eenzijdige optie om het contract te verlengen
Stanley Akoy Cambuur heeft een eenzijdige optie om het contract te verlengen
Alex Bangura Cambuur heeft een eenzijdige optie om het contract te verlengen
(advertinsje)
(advertinsje)