Locatievoorstellingen SKAAD en Joodse Bruiloft doorgeschoven naar volgend jaar

25 mrt 2020 - 20:44

De locatievoorstellingen SKAAD van Pier21 en De Joodse Bruiloft van De Jonge Republiek is uitgesteld en worden nu in 2021 gespeeld. De voorstelling is gemaakt in het teken van 75 jaar vrijheid en zou op 16 april in première gaan. "We gaan niet anders", zegt David Lelieveld van Pier21.

Foto: eigen foto

'Wij hebben gekeken naar mogelijkheden om op kortere termijn te spelen, maar dit lijkt niet haalbaar met de kennis van nu en de onzekere situatie waarin we nu zitten", zei Lelieveld.

SKAAD vertelt het verhaal van een verzetsman uit Het Gooi, die bij de KP (knokploeg) van Scharnegoutum terechtkomt. Daar maakt hij naam met spectaculaire acties. Na de oorlog krijgt hij veel waardering en lof voor zijn moed, maar later steekt er twijfel over zijn heldhaftigheid de kop op. Dan gaat het mis. Politieke druk van de regering, Friezen die hun handen van de 'buitenstaander' aftrekken, verkeerde keuzes van hemzelf. Er komt een stortvloed van ellende over hem heen. Van zijn hoge voetstuk valt hij diep.

De toegangskaarten die al verkocht zijn blijven geldig. Hoe dit in zijn werk gaat wordt rechtstreeks gecommuniceerd met de mensen die een kaart hebben gekocht.

Foto: Udo Thijssen

Gerard van der Veer van De Terugkeer van Joodse Kinderen en Auke Zeldenrust van de Joodse Bruiloft

De Joodse Bruiloft

Ook de voorstellingen van De Joodse Bruiloft die gepland stonden in april en mei worden verschoven naar een jaar later. Het locatietheater speelt in de Joodse wijk van Leeuwarden en was alle zestien keer uitverkocht. De verkochte kaartjes blijven geldig.

"Het is confronterend en pijnlijk in deze moeilijke tijd. Maar wij kijken ernaar uit om iedereen in 2021 in goede gezondheid terug te zien", aldus regisseur Silvia Andringa.

Het doel is dan om twintig keer De Joodse Bruiloft op te voeren. Het theaterstuk gaat over het echtpaar Barend Boers en Mimi Dwinger.

(advertinsje)
(advertinsje)