Openbaar Ministerie haalt webwinkel met mondkapjes uit de lucht

25 mrt 2020 - 14:17

Het is het Openbaar Ministerie in Noord-Nederland gelukt om een website uit de lucht te krijgen, waarop mondkapjes tegen het coronavirus aangeboden werden. De mondkapjes werden nooit geleverd. Het OM in het noorden had daarvoor een verzoek gedaan aan een webhoster in Amerika.

Mûlekapkes - Foto: ANP

Het Openbaar Ministerie was deze week begonnen met een onderzoek naar de oplichtingssite. Een vrouw uit Hong Kong betaalde 28.000 euro voor een partij mondkapjes, maar later bleek dat ze die nooit zou ontvangen. De vrouw heeft aangifte gedaan.

De website gebruikte de gegevens en het BTW-nummer fan een bestaande groothandel in Noord-Nederland, dat helemaal niets met de zaak te maken heeft. Dit bedrijf heeft ook aangifte gedaan. Op de website werden ook allemaal andere producten aangeboden.

Het Openbaar Ministerie maakte niet bekend van welk bedrijf de gegevens gebruikt werden, of waar het bedrijf vandaan komt. Dat zou voor extra schade kunnen zorgen.

Grote bedragen

Het Openbaar Ministerie in Noord-Nederland waarschuwt voor dit soort vormen van online oplichting. Omdat het gaat om een site van een groothandel en dus over grote aantallen producten gaat het ook snel om grote bedragen.

(advertinsje)
(advertinsje)