Van toprestaurant naar bezorgservice

24 mrt 2020 - 15:36

Het was anderhalve week gelden nog een grapje in de keuken: Wanneer wij moeten sluiten, dan kunnen wij warme maaltijden bezorgen. Dat grapje is realiteit geworden voor het team van topkok Jan Smink van het restaurant met dezelfde naam in Wolvega. Sinds dit weekeinde brengen de mensen die normaal gesproken in de bediening werken de maaltijden rond.

Smink is een beginnende ondernemer. Nu anderhalf jaar geleden opende hij de deuren van zijn restaurant. De inkomsten zijn dus hard nodig. "Als je begint maak je gewoon veel kosten. Dan is het handig als je wat kunt verdienen. Maar ik kan ook moeilijk stil blijven zitten. Ik moet iets doen", zegt Jan Smink.

Hij wilde al een webshop openen, dat is nu een bestelsite geworden.

Foto: Omrop Fryslan, Hayo Bootsma

40 menu's naar Amersfoort

Smink: "Ik moet zeggen dat ik erg blij ben met dit eerste weekend. Ik heb zo'n 200 menu's gemaakt en laten bezorgen. Voor komend weekeinde ziet het er ook goed uit."
De bestellingen komen uit de wijde omgeving van Wolvega. Komend weekeinde moet Smink zelfs naar Amersfoort: "Daar zit een vaste klant. Die vroeg of ik daar wilde komen. Ik heb hem gezien de bezorgkosten gevraagd er wat mensen bij te regelen, dan kunnen ze die delen. Hij regelde er 40. Dat had ik niet zien aankomen. We gaan er dus maar met een busje naar toe."

Foto: Omrop Fryslan, Hayo Bootsma

Zelf afbakken

Sminks' restaurant zit in het topsegment. Dat betekent dat het niet de makkelijkste gerechten zijn om te maken. Hij levert ze met een handleiding: "Het enige wat de mensen eigenlijk hoeven te doen is een paar zaken afbakken en opwarmen in de oven. Dan kunnen ze aan tafel."

(advertinsje)
(advertinsje)