Dokkumer Vlaggen Centrale komt met eigen 'coronavlag'

De Dokkumer Vlaggen Centrale heeft een speciale coronavlag gemaakt. De vlag heeft als tekst 'Met elkaar, voor elkaar' en is een oude aan alle beroepen die op dit moment in de coronacrisis extra hard werken. De opbrengst van de vlag gaat naar het Rode Kruis.
© Dokkumer Vlaggencentrale
"We willen hier geen persoonlijk gewin uithalen, dat is absoluut niet de bedoeling", vertelt Robert-Jan Hageman fan de Vlaggen Centrale. "Toen we dit idee lanceerden, werd er zo massaal positief gereageerd, dat we vrijdag zijn gestart met de productie. In het weekend zijn er honderden vlaggen verkocht. Er zijn ontzettend veel mensen die uiting willen geven aan het steunen van de cruciale beroepen. Ook het Rode Kruis vindt het een superactie."

Thuiswerkers teruggehaald

Vanwege de drukte heeft de Vlaggen Centrale mensen die thuis werken gevraagd om terug te komen om te helpen. "We hebben dertig mensen die thuiswerken, waarvan we mensen hebben gevraagd om weer naar de fabriek te komen om ons te helpen. We willen de vlaggen zo snel mogelijk versturen."
De coronavlag levert in Dokkum wat extra werk op, nu het steeds rustiger wordt. Hageman: "We hebben nog wel wat werk, gelukkig. Medewerkers zitten vooral thuis om reden van veiligheid. Maar we zijn wel afhankelijk van de economie, dus we houden zeker wel rekening met terugval."

Online bestellen

De vlag kan online op de website van de Dokkumer Vlaggen Centrale worden besteld. Mensen kunnen maximaal vijf vlaggen per persoon bestellen. De vlag kost 7,50 euro, waarvan 2,50 euro naar het Rode Kruis gaat.
Robert-Jan Hageman van de Dokkumer Vlaggen Centrale