Gedeputeerde Poepjes: "Provincie coulant voor Friese culturele instellingen"

De provincie zal coulant omgaan met de prestatie-afspraken die zijn gemaakt met de Friese culturele instellingen. Subsidiemaatregelen zullen niet lager worden vastgesteld wanneer de activiteit niet doorgaat door corona-maatregelen. Dat zegt gedeputeerde Sietske Poepjes.
© Omrop Fryslân
Poepjes heeft een brief met daarin de provinciale steunmaatregelen geschreven aan de Friese cultuurmakers. Het niet doorgaan van culturele activiteiten heeft grote gevolgen voor de sector. Voorstellingen worden afgelast en instellingen en ZZP'ers komen in geldpijn.

Financiële armslag

In gevallen waarin de provincie de subsidie voo 2020 nog niet volledig als voorschot heeft gegeven, zal de provincie dat bedrag eerder overmaken om op die manier de instellingen meer financiële armslag te geven.

Zelf actie ondernemen

Poepjes geeft wel aan dat ze van de culturele sector verwacht dat die ook zelf actie onderneemt om mogelijke schade te beperken. De deadline voor het indienen van een subsidieaanvraag bij de regeling Musea en Kunstinfrastructuur blijft op verzoek van veel organisaties staan op 1 april.
Gedeputeerde Sietske Poepjes