liveblog | 20 maart 2020

Coronanieuws vijdag 20 maart: Patiënten uit Brabant naar Friese ziekenhuizen

Volg dit liveblog om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over het coronavirus in Fryslân.
Laatst bijgewerkt: 8 april 2020, 10:40 uur
vrijdag 20 maart 2020
23:25

Einde van dit liveblog

Tot zover dit liveblog van vrijdag 20 maart over het coronavirus in onze provincie. Al ons nieuws vindt je op onze website, www.omropfryslan.nl en op onze app. Bedankt voor het volgen.
23:23

Deze zorgen hebben ze in Brabant

Nij Smellinghe neemt onder meer patiënten over van het Bernhoven-ziekenhuis in Uden. Dit is de situatie daar:
Sikehûs Brabân
22:25

Eerste Brabantse patiënten nu al in Drachten

Friese ziekenhuizen vangen ruim 40 coronapatiënten uit Noord-Brabant op. De ziekenhuizen in Brabant beginnen vol te raken en daarom wordt naar andere plekken gezocht. De patiënten die in Fryslân worden opgevangen, okmen van de ziekenhuizen Elkerliek in Deurne en Bernhoven in Uden. Nij Smellinge in Drachten vangt in totaal 16 mensen op: acht zijn sowieso besmet, de andere acht zijn nog in afwachting van de testuitslag.
De Brabantse ziekenhuizen deden vrijdag een noodoproep aan ziekenhuizen in de rest van Nederland. De toestroom van coronapatiënten in Brabant is zo groot, dat ze geen zorg meer kunnen verlenen aan andere patiënten die dat nodig hebben.
Caroline Heijckmann van het Bernhoven-ziekenhuis: "Wij zijn in een crisissituatie, zien een enorme toestroom van patiënten en hebben het ziekenhuis moeten ombouwen naar een plaats waar alleen nog maar coronapatiënten worden opgevangen."
21:34

Steun voor ondernemers uit Heerenveen

Ondernemers van de gemeente Heerenveen krijgen niet alleen steun van de landelijke overheid en de provincie, maar er is nu ook een digitaal platform waarop de inwoners de bedrijven kunnen bereiken.
Undernimmers Hearrenfean
20:59

GGD Fryslân over het coronanieuws van deze vrijdag

GGD Live
20:26

Bilker onder de indruk

"Ik vond het best indrukwekkend en knap", zegt koningshuisdeskundige Bearn Bilker over de toespraak van de koning.
Bearn Bilker