Ondernemers in Heerenveen komen met bezorgdienst: "Zo weinig mogelijk contact"

19 mrt 2020 - 17:28

Wie in Heerenveen groente, brood en vlees wil kopen, hoeft daarvoor niet meer naar de winkel. De ondernemers Echte Bakker Lenes, Keurslagerij Van der Meer en Kruizinga Groente en Fruit hebben met elkaar een bezorgdienst opgezet, zodat mensen in deze tijd niet meer in verschillende winkels komen.

Ondernemers in Heerenveen komen zelf met een bezorgdienst:

Undernimmers komme mei besoarchservice

Brood, gehakt en kiwi's. Het is allemaal te bestellen om de website van de bakkerij. Zo'n 20 tot 30 noodzakelijke zaken staan op de website, maar de slager en groenteman zullen hun aanbod online nog uitbreiden.

In kartonnen dozen wordt al het spul voor de klanten verzameld en in een busje gedaan. "Eén van ons drie zal dat bezorgen op een goede logistieke wijze, zodat we niet te vaak hoeven te rijden en zo weinig mogelijk contact hebben", zegt bakker Douwe Jan Lenes.

Afstand houden

Ze zijn woensdag begonnen met de dienst en hebben het te druk. Walter van der Meer staat anders in de slagerij, maar helpt nu ook als bezorger. Hij gaat alleen naar de klanten toe en houdt afstand. "Dan doe ik mijn handschoenen aan en ik zet de bestelling nu voortaan voor de deur neer in plaats van dat ik het overgeef. Zo voorkom ik handcontact en andere dingen."

Het betalen gaat via iDeal, waardoor er aan de deur niet wordt gepind of contant geld gebruikt wordt.

Eén van de bestellingen - Foto: Omrop Fryslân

Het is de enige mogelijkheid om grote hoeveelheden mensen te vermijden

Kees Schouten, klant

Met name voor ouderen is de bezorgservice een uitkomst, zoals voor de 80-jarige Kees Schouten. "Het is de enige mogelijkheid om grote hoeveelheden mensen te vermijden. Anders gaan we naar de AH en dat is een grote zaak met veel mensen. We willen dat juist vermijden en dat is op deze manier gebeurd."

Schouten denkt dat hij wel een week met de boodschappen toe kan. En anders plaatst hij opnieuw een bestelling.

Bezorgservice door ondernemers - Foto: Omrop Fryslân
(Advertentie)
(Advertentie)