Coronanieuws woensdag 18 maart: Winkels tijdelijk dicht, supermarkten blijven wel tijdelijk open en veel afgelast

18 mrt 2020 - 19:55

In onze provincie zijn tot nu toe 21 besmettingen met het coronavirus vastgesteld. De burgemeesters van de vijf waddeneilanden hebben een oproep gedaan om niet meer naar de eilanden te gaan. Het kabinet heeft de afgelopen dagen vergaande maatregels ingesteld, die gelden tot en met 6 april.

  • Bij 21 Friezen is het virus geconstateerd. Klik hier voor de kaart met alle vastgestelde besmettingen in Fryslân. De andere gevallen in Nederlând zijn op deze kaart te zien.
  • Eén patiënt is overleden
  • Veel winkels sluiten tijdelijk de deuren. Supermarkten blijven wel open
  • Veel evenementen die op de kalender staan, gaan niet door
  • Alle artikelen over het coronavirus zijn te lezen op onze dossierpagina.

Dit liveblog kun je ook in het Fries volgen.

22:50
Einde van dit blog

Tot zover dit liveblog van woensdag 18 maart over het coronavirus in onze provincie. Al het nieuws vind je op onze website, www.omropfryslan.nl, en op onze mobiele app. Dank voor het volgen.

21:52
Fossielvrije Weken uitgesteld

De organisatie van de Fossielvrije Weken heeft besloten dat alle activiteiten in de periode van 1 tot en met 13 juni niet doorgaan. Vanwege de coronacrisis is de voorbereidingstijd te kort. Hierin wilde men belangrijke gesprekken voeren. Door de verkorte voorbereidingstijd slaagt de organisatie er nu niet in om de Fossielvrije Weken te organiseren.

21:25
Huilend aan de bar

Horecavrouw Baukje de Vries is vanwege het coronavirus een week eerder teruggekomen van een zakelijke reis naar Nepal. Thuis trof ze een lege pub. Het personeel moet, net als dat van andere horecazaken, wachten tot 6 april. Dat is de datum waarop de horeca op z'n vroegst weer open mag gaan. Sommige personeelsleden zaten huilend aan de bar.

20:57
Winkels hebben plastic schermen geïnstalleerd bij de kassa's, voor bescherming tegen corona
Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust
20:54
Kerkklokken klinken overal in de provincie

Tsjerkeklokken klinke rûnom yn de provinsje

20:27
Rinsma in Gorredijk nu ook gesloten

Modezaak Rinsma in Gorredijk is nu ook dicht vanwege de coronacrisis.

20:09
HT-roeirace gaat niet door

De HT-roeirace van Harlingen naar Terschelling gaat niet door. Dat meldt de organisatie op Facebook. De wedstrijd stond ingepland op 22 mei. Het is dan Hemelvaartsdag.

20:07
Kledingwinkels H&M gaan dicht

Alle kledingwinkels van H&M gaan donderdag aan het eind van de middag tijdelijk dicht, vanwege de coronacrisis.

19:38
Wieling: "Kijk ook naar de eindexamens"

Nu de basisscholen de eindtoets mogen afschaffen vanwege de coronacrisis, zou het Rijk ook moeten kijken naar de eindexamens, zegt Wiebe Wieling van het RSG Simon Vestdijk en het OSG Piter Jelles. "We moeten niet vergeten wat dit betekent voor jonge mensen. Ik ben bang dat de resultaten hier erg onder zullen lijden."

17:44
C&A sluit alle winkels

Vanwege de uitbraak van het coronavirus sluit C&A vooreerst alle winkels in Nederland. De sluiting gaat donderdag in. C&A heeft in Fryslân filialen in Leeuwarden, Heerenveen, Sneek en Drachten.

(Advertentie)
(Advertentie)