Tentoonstelling 'Wij Vikingen' trekt ruim 88.000 bezoekers

17 mrt 2020 - 17:39

De tentoonstelling Wij Vikingen in het Fries Museum heeft 88.028 bezoekers getrokken. Twee derde van de bezoekers kwam van buiten Friesland. Zij gaven met elkaar zo'n vier miljoen euro uit in de regio in bijvoorbeeld winkels aan een diner in de stad of een overnachting.

Vikingschip van 15 meter in het Fries Museum - Foto: Ronnie Porte

De tentoonstelling liep van 19 oktober 2019 tot 12 maart 2020. Het Fries Museum moest de tentoonstelling onverwacht drie dagen eerder sluiten vanwege het coronavirus.

Eigen reserves

Het museum heeft haar eigen reserves ingezet voor de tentoonstelling. Zonder extra financiering kan het museum geen grote tentoonstellingen als Wij Vikingen meer maken. Het museum is daarom voor eind juni op zoek naar nieuwe middelen.

Met de reguliere inkomsten uit de provinciale subsidies, fondsen, sponsoring en publieksopbrengsten kan het museum de collectie beheren, het gebouw onderhouden en met de programmering zo'n 80.000 bezoekers per jaar trekken.

'Investeren in cultuur is het waard'

Volgens het Fries Museum is het investeren in de tentoonstellingen het waard vanwege de maatschappelijke en economische bijdrage aan de regio. De tentoonstellingen Alma-Tadema, Mata Hari, Escher op reis, Rembrandt & Saskia en Wij Vikingen zouden volgens het museum een economische impact van minimaal 35 miljoen euro hebben gehad.

Trefwoorden: 
Fries Museum Wij Vikingen
(advertinsje)
(advertinsje)