liveblog | 17 maart 2020

Coronanieuws dinsdag 17 maart: Minder treinen, oproep burgemeester van de Wadden

Volg dit liveblog om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rond het coronavirus in Fryslân.
Laatst bijgewerkt: 8 april 2020, 10:30 uur
woensdag 18 maart 2020
22:00

Einde van dit liveblog

Tot zover dit liveblog van dinsdag 17 maart over het coronavirus in onze provincie. Al ons nieuws vindt je op onze website, www.omropfryslan.nl en op onze mobiele app. Dank voor het volgen.
dinsdag 17 maart 2020
21:43

Provincie Fryslân in gesprek met ondernemers over mogelijke steun

21:24

Merk Fryslân wil weten wat het virus voor het Friese toerisme betekent

Merk Fryslân wil als organisatie voor regiomarketing meer inzicht krijgen in de invloed die het coronavirus op Fryslân en de Waddeneilanden heeft. Daarom heeft Merk Fryslân een enquête opgezet, speciaal gericht op mensen met een bedrijf of organisatie op het gebied van (zakelijk) toerisme.
Ook denkt de organisatie na over mogelijke initiatieven om toch iets te doen in de regio. Merk Fryslân noemt het "omdenken Friesland style." Er wordt bijvoorbeeld aan restaurants gedacht die afhaalmenu's aanbieden, nu de horeca niet geopend is.
21:06

Wielerronde van Ureterp afgelast

De wielrenstichting in Ureterp laat weten dat de Wielerronde van Ureterp is afgelast. De fietstocht stond voor 13 april op de agenda. De organisatie kijkt samen met de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) naar mogelijkheden om het evenement te verplaatsen.
21:00

Applaus in Fryslân voor de zorgmedewerkers

20:57

Nieuwe maatregelen voor reizen van en naar Nederland

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt alle vakantiereizen naar het buitenland tot 6 april af. Je moet eigenlijk alleen nog naar bestemmingen voorbij de grens gaan, als het echt noodzaak is, wordt in het advies gezegd.
Omgekeerd zijn reizigers van buiten de Europese Unie tijdelijk niet meer welkom in Nederland en andere landen in de Schengenzone. Dat is door alle leiders van de EU besloten. Het inreisverbod geldt niet voor EU-burgers en hun familie, medisch personeel, vrachtwagenchauffeurs, mensen met een verblijfsvergunning, diplomaten, grenswerkers en sommige onderzoekers.