liveblog | 15 maart 2020

Coronanieuws zondag 15 maart: Rechtbanken dicht en dubbel gevoel bij horeca

Volg dit liveblog om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rond het coronavirus in Fryslân.
Laatst bijgewerkt: 8 april 2020, 10:24 uur
22:04

Einde van dit liveblog

Tot zover het liveblog van zondag 15 maart, over het coronavirus in ons provincie. Al ons nieuws vind je op onze website, www.omropfryslan.nl, en op de mobiele app. Dank voor het volgen. Morgen weer een dag.
22:02

Kerken en moskeeën niet verplicht dicht

Kerken en moskeeën hoeven niet dicht, zegt een woordvoerder van het ministerie van justitie tegen het Nederlands Dagblad. De regel dat niet meer dan honderd mensen in een ruimte mogen zijn, blijft wel van kracht. Veel van de gebouwen waren zonag wel dicht.
21:40

Bibliotheken dicht

Alle bibliotheken in Fryslân zijn vanaf maandag dicht. De Friese bibliotheken volgen daarmee de extra maatregelen van het kabinet op. "Dat betekent dat alle geplande publieksactiviteiten in die periode uitgesteld of geannuleerd worden", schrijven ze in een verklaring. "Daaronder vallen ook alle cursussen die gegeven zouden worden. De bibliotheken maken spoedig een lijst met praktische informatie openbaar op hun websites. Vragen omtrent lenen, reserveren, administratie, cursussen en bereikbaarheid worden daarin beantwoord."
21:20

Fier alleen telefonisch bereikbaar

21:18

Straffen later

De uitvoering van werkstraffen, die bijvoorbeeld bij verzorgingshuizen worden gedaan, kunnen voorlopig niet doorgaan. Daarbij zijn er niet genoeg medewerkers van de reclassering beschikbaar. Daarom worden werkstraffen voor nu uitgesteld, tot in elk geval 6 april. Ook de Halt-straffen worden uitgesteld.
21:06

Dagbesteding Alliade dicht

Zorggroep Alliade, waar ook Talant bij hoort, sluit onder andere de dagbesteding en de opvang na schooltijd.