PODCAST: 'It Spûk fan de Skillige Piip'

De rillingen lopen je over de rug van deze spannende verhalen. 'Bonkerak' is een reeks van twintig volksverhalen die zijn bewerkt tot hoorspellen. Iedere week een nieuw volksverhaal uit Fryslân of daarbuiten. In deze achtste Bonkerak kun je luisteren naar het verhaal 'It Spûk fan de Skillige Piip'.

Uitzending 8: It Spûk fan de Skillige Piip

In de Friese Wouden woonde lang geleden een oude, rijke en ontzettend gierige man. Hij was zo dol op zijn geld dat hij er wel drie keer per dag naar omkeek. Nadat hij twee keer een nachtmerrie had gehad over bandieten die zijn geld zouden stelen, besloot hij zijn geldkist te begraven. Hij sjorde op een nacht met zijn ezel de Skillige Piip over en begroef zijn geldkist in de grond. Om nog zo lang mogelijk van zijn geld te genieten, ging hij achterstevoren op zijn ezel terug naar huis. Maar dat ging natuurlijk niet helemaal goed... de ezel struikelde en de man viel en was op slag dood.
Jaren later worden dorpsbewoners geconfronteerd met een spook dat achterstevoren op een ezel bij de Skillige Piip ronddwaalt. Voor de geestenbezweerder van het dorp valt het niet mee om van het spook af te komen...
Bonkerak is een podcastserie van Omrop Fryslân. Volksverhalen die spelen in Fryslân, Schotland, Ierland, Frankrijk en Amerika zijn bewerkt tot hoorspellen. Het zijn allemaal volksverhalen met een duister laagje: spannend, mysterieus en horrorachtig. Twintig weken lang komt er iedere vrijdag een nieuwe uitzending online op de website van Omrop Fryslân, in jouw podcast-app en op Spotify. Kijk voor meer informatie over Bonkerak op omropfryslan.nl/bonkerak.