Volgende week geen lessen op scholen van ROC Friese Poort

Op de scholen van ROC Friese Poort in Fryslân zullen volgende week geen lessen worden gegeven. Dat heeft het bestuur vrijdagmiddag bekendgemaakt. Hoewel het kabinet heeft gezegd dat alle scholen voor middelbaar onderwijs voorlopig gewoon kunnen doorgaan, heeft Friese Poort besloten van dat beleid af te wijken. Dat betekent dat volgende week alle lessen en andere activiteiten op de onderwijslocaties niet zullen doorgaan.
ROC Friese Poort © Omrop Fryslân, Joris Kalma
Volgens ROC Friese Poort is de beslissing om volgende week de lessen te schrappen noodzakelijk. De organisatie vindt dat er te veel onzekerheden zijn en dat de gezondheid van medewerkers en studenten het belangrijkst is. Er zijn ook al veel studenten en docenten die zich ziek hebben gemeld als gevolg van de oproep van het kabinet.

Gebouwen wel open

De kwaliteit van het onderwijs is niet langer te handhaven, vindt ROC Friese Poort. Daarom zullen de lessen geen doorgang vinden. De gebouwen van Friese Poort blijven wel open voor activiteiten en werkzaamheden die niet thuis kunnen worden gedaan. Ook stages gaan volgende week gewoon door, zolang studenten welkom blijven op hun stageadressen.
Remco Meijering, bestuurder bij ROC Friese Poort