liveblog | 13 maart 2020

Coronanieuws vrijdag 13 maart: Nu negen coronabesmettingen; GGD kan niet meer iedereen testen

Er zijn twee nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in Fryslân. Dat heeft de GGD Fryslân zojuist bekendgemaakt.
Laatst bijgewerkt: 8 april 2020, 10:21 uur
21:20

Einde van dit liveblog

Tot zover dit liveblog van deze vrijdag 13 maart, over het coronavirus in ons provincie. Al ons nieuws vindt u op onze website, www.omropfryslan.nl, en op de mobiele app. Dank voor het volgen.
20:30

Noppert geplaatst voor uitgesteld darttoernooi

In Engeland heeft darter Danny Noppert zich vrijdagavond geplaatst voor de German Darts Grand Prix, met overwinningen op Jonathan Worsley (6-5) en Luke Woodhouse (6-0). Het toernooi is eerst echter uitgesteld vanwege het coronavirus. Bij een alternatieve datum is de darter uit Joure in ieder geval wel geplaatst voor deze European Tour.
19:38

Elfstedenwandeltocht in mei ook geschrapt

De 74ste Elfstedenwandeltocht, die van 19 tot en met 23 mei zou worden gehouden, is afgezegd. Volgens de organisatie is het risico aanwezig dat het coronavirus ook in mei nog volop in Nederland aanwezig is. Ook valt een groot deel van de deelnemers in de risicogroep. Daarom wordt het evenement geschrapt. De deelnemers die zich hebben opgegeven, krijgen echter niet al hun inschrijfgeld terug. Zij krijgen 85 procent terug op hun rekening gestort.
19:32

Directeur Veiligheidsregio Fryslân: "Dit is zorgelijk"

"Ik vind dit wel zorgelijk, als je ziet hoe vlug dit toeneemt." Dat zegt Wim Kleinhuis. Hij is de directeur van de veiligheidsregio. "Het is een onbekende situatie voor ons. Het is een onbekend virus. Daarom zijn de maatregelen zoals ze zijn. Maar we weten niet hoe het afloopt."
Wim Kleinhuis
18:31

Finales van Epke Zonderland afgezegd

De finales van de wereldbeker turnen in Bakoe, die dit weekend plaats zouden vinden, gaan ook niet door. Epke Zonderland die zou deelnemen, kan daarom weer naar huis.
18:08

De Lawei helemaal dicht

Schouwburg De Lawei in Drachten sluit de rest van maart de deuren. Alle voorstellingen en evenementen tot en met 31 maart zijn nu afgezegd.