Het regent afzeggingen van evenementen vanwege coronamaatregelen

12 mrt 2020 - 19:06

Het regent afzeggingen na de beslissing van het kabinet om alle evenementen met maar dan 100 bezoekers te verbieden. Tot 1 april wordt er niet gevoetbald, zowel in de betaalde als amateurklassen. Ook veel culturele evenementen gaan niet door.

Foto: Night To Light Run

Tot 1 april wordt er niet gevoetbald in de ere- en eerste divisie. Cambuur-directeur Ard de Graaf heeft alle begrip voor de nieuwe maatregelen. "Ik denk dat het logisch is, gisteren hebben we bij elkaar gezeten in de wetenschap dat de situatie elk moment zou kunnen veranderen, en die is veranderd. De mensen die daar verstand van hebben, hebben dat nu gedaan. Daar moeten we ons allemaal aan conformeren."

Cambuur-directeur Ard de Graaf

Ook het amateurvoetbal in heel Nederland zal niet doorgaan tot en met eind deze maand. Het bestuur van de Leeuwarder Friesche Voebalclub (FVC) geeft op de website aan dat naast alle wedstrijden ook alle trainingen tot en met 1 april van tafel zijn.

Foto: FVC

Bekerfinale Aris geschrapt

Het had de mooiste dag in de clubhistorie van Aris Leeuwarden moeten worden: de bekerfinale tegen de basketballers van Donar Groningen. Over twee weken had het zover moeten zijn. Maar vanwege de coronamaatregelen zijn tot 1 april alle basketbalwedstrijden geschrapt. Teammanager Sierd Dijkman van Aris heeft er een dubbel gevoel bij. "Maar aan de ene kant zagen we het ook wel een beetje aankomen."

Teammanager Sierd Dijkman van Aris

Tryater neemt extra maatregelen

Ook Tryater zegt komende tijd een aantal voorstellingen af. "Vanaf vanavond skippen wij voorstellingen van Trije Susters, tot eind maart. Dat is geen voorstelling met veel publiek maar wel met een bijzondere publieksopstelling", zei artistiek directeur Ira Judkovskaja. "Volgende week gelasten wij jeugdvoorstellingen af. Kamaloka gaat wel door, want dat speelt voor een kleine groep, 80 man."

Artistiek directeur Ira Judkovskaja van Tryater over de afzeggingen

Trefwoorden: 
evenementen coronavirus
(advertinsje)
(advertinsje)