Geen extra maatregelen tegen coronavirus bij noodopvang in WTC

11 mrt 2020 - 19:23

Bij de noodopvang in het WTC in Leeuwarden worden geen extra maatregelen genomen tegen de verspreiding van het coronavirus. Vanaf volgende week woensdag worden er honderden vluchtelingen opgevangen die net zijn aangekomen in Nederland.

De vluchtelingen worden ondergebracht in kleine woonhokjes met elk vier slaapplekken. De mensen wonen dus dicht op elkaar, maar volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers worden er naast de standaardmaatregelen van het RIVM geen extra maatregelen genomen.

Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga

In het WTC worden maximaal 600 vluchtelingen opgevangen. Volgens locatiemanager Benny Schoonewille is de kans groot dat dat aantal ook gehaald wordt. "Het hang natuurlijk af van de instroom in Ter Apel, maar we gaan er eigenlijk wel vanuit dat er al redelijk snel 600 mensen zullen wonen."

Naast de woonhokken worden er ook douches en wasmachines geplaatst. De wc's zijn de wc's die toch al in het WTC aanwezig zijn.

Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga

De opbouw van de opvanglocatie moest vrij snel gebeuren. Eigenlijk was er alleen deze week tijd om het voor elkaar te krijgen. Omdat er ook al eerder een noodopvanglocatie in het WTC was, zorgt dat volgens Schoonewille niet voor problemen. "We konden bouwen op de ervaring van de mensen bij de gemeente en ook onze eigen mensen en daardoor kunnen we het voor elkaar krijgen. En gelukkig is het ook niet zo dat er meteen 600 mensen komen op de eerste dag, dus we kunnen er nog wat in groeien."

Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga

De noodopvang blijft open tot maximaal 1 oktober.

(advertinsje)
(advertinsje)