De Waddenopera zoekt zangers voor koor

11 mrt 2020 - 15:09

Wie in het koor van de Waddenopera wil, kan zondag 29 maart meedoen aan de audities. Volgens dirigent en initiatiefnemer Arnoud Oosterbaan hoef je geen ervaring met opera te hebben. "Het gaat om de juiste mindset, dat je er zin in hebt, goed zelf kunt instuderen en je grenzen wilt verleggen." Het koor werkt mee aan de opera in samenwerking met topsolisten.

Opera op het Wad - Foto: Van Plan

De opera vertelt het verhaal van visser Peter Grimes en toont het leven in een kleine vissersgemeenschap. Daarvoor wordt een koor samengesteld, bestaande uit goede amateurzangers en professionals. Deelnemers moeten wel een bepaald niveau hebben, legt Oosterbaan uit."Het koor is het volk en er zijn veel volksscènes. Dat betekent dat je als zangers veel op het podium staat en veel uit je hoofd moet doen."

3500 kaarten verkocht

De opera wordt in september bij Paesens-Moddergat uitgevoerd. Er is iedere keer ruimte voor 1750 bezoekers en in totaal zijn er vijf voorstellingen. Op dit moment zijn er al 3500 kaarten verkocht. Oosterbaan verwacht dat mensen er vanuit het hele land op af komen en ook operaliefhebbers uit het buitenland, zoals Duitsland en Engeland, de weg naar Paesens-Moddergat zullen weten te vinden. "Het is voor het eerst dat deze opera zo groot en in de open lucht wordt uitgevoerd."

Dirigent en initiatiefnemer van de Waddenopera Arnoud Oosterbaan

(advertinsje)
(advertinsje)