Cambuur - NAC Breda gaat voorlopig gewoon door met uitpubliek

11 mrt 2020 - 15:00

De competitiewedstrijd in de eerste divisie tussen SC Cambuur en NAC Breda op vrijdagavond gaat voorlopig, net als alle andere voetbalwedstrijden buiten Noord-Brabant, gewoon door met thuis- en uitpubliek. Dat heeft de KNVB woensdagmiddag na een speciale bijeenkomst over het coronavirus in Zeist laten weten.

Supporters van Cambuur - Foto: www.orange-pictures.nl

"Er geldt voor mensen uit Noord-Brabant geen uitreisverbod. Ze mogen dus gewoon de provincie uit en naar Leeuwarden afreizen", zegt algemeen directeur van Cambuur, Ard de Graaf. Het doorgaan van de wedstrijd is echter nog niet helemaal zeker. "De veiligheidsregio Fryslân bepaalt uiteindelijk over het doorgaan van de wedstrijd", aldus De Graaf.

De clubs uit de eredivisie en eerste divisie komen bij elkaar voor een overleg over de gevolgen van het coronavirus. Alle wedstrijden in het betaalde voetbal in Noord-Brabant voor komend weekend werden eerder al wel afgelast.

"Ik had het wel verwacht, maar hoe dat was ongewis, maar nu is duidelijk dat iedereen er bij kan zijn", vertelt Ard de Graaf. "De mensen in Brabant is gevraagd om aan sociale onthouding te doen als ze zich niet fit voelen, andere mensen mogen reizen. Tenzij Veiligheidsregio Fryslân anders besluit, gaat het door. We luisteren naar de mensen die er verstand van hebben."

Hij verwacht dat er zo'n 200 tot 300 uitsupporters naar Leeuwarden zullen komen. Over andere wedstrijden, tegen clubs uit het zuiden, kan hij nog niets zeggen. "Na maandag kijken we hoe de situatie er dan voor staat. We willen zolang mogelijk spelen voor publiek, mocht het nodig zijn, dan zoeken we naar een nieuwe datum. In het uiterste geval zullen we zonder publiek spelen."

Ook bij de club kunnen maatregelen worden genomen uit voorzorg. "Dat zijn de logische dingen, zoals mijd ruimtes met veel mensen zoals de sponsorruimte en mixed zone."

(advertinsje)
(advertinsje)